Bloedblaasjes

Wat zijn Bloedblaasjes?

U heeft ze vast en zeker wel eens gezien: kleine rode blaartjes op de rug, buik, decolleté, gezicht, maar u kunt ze overal op uw lichaam tegenkomen. Bloedblaasjes zijn voor sommige mensen cosmetisch storend, maar ze zijn onschuldig.

Hoe ontstaan bloedblaasjes?

De oorzaak hoe bloedblaasjes kunnen ontstaan is niet bekend. Vaak onstaan ze spontaan, door stress of bij zwangerschap.

Hoe kunnen bloedblaasjes verwijderd worden?

Middels electrocoagulatie kunnen bloedblaasjes verwijderd worden. Het blaasje wordt van binnenuit gestolt, waarna het lichaam zelf het stolsel oplost en afvoert.

Is een behandeling om bloedblaasjes te verwijderen pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk maar u voelt wel een tinteling tijdens de behandeling. Na 1 dag krijgt u een korstje op de plaats waar het bloedblaasje zat en na 5 tot 7 dagen valt het korstje eraf en is uw bloedblaasje verdwenen. Meerdere bloedblaasje tegelijk behandelen is prima mogelijk.

Kan ik zelf iets doen om bloedblaasjes te voorkomen?

Bloedverdunners verhogen de kans op bloedblaasjes, dus ons advies gebruik bloedverdunners alleen als het echt noodzakelijk is en voorkom zo het ontstaan van bloedblaasjes.

Kan een bloedblaasje na een behandeling terugkomen?

Soms kan het zijn, dat het bloedblaasje vrij groot is en deze niet in 1 behandeling geheel weg is. Wij adviseren u dan om na 2 weken weer contact op te nemen met ons en zullen dan de rest van uw bloedblaasje verwijderen.

Zijn bloedblaasjes besmettelijk?

Bloedblaasjes zijn niet besmettelijk.

Nabehandeling bloedblaasjes:

Belangrijk is dat u na de verwijdering van een bloedblaasje uw huid niet gaat scrubben of  uw huid met te agressieve prodcuten behandeld.

Bescherm het behandelde plekje goed tegen de zon, met SPF 30, zo voorkomt u kleurverandering/pigmentatie!

 

 

Behandeladvies bloedblaasjes: