Couperose

Couperose is een plek met chronische verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren.                       

Hoe ontstaat couperose?

De chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten goed gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus. Mensen met een dunne, droge huid hebben meer kans op couperose dan mensen met een dikke, vette huid.

Roken vernauwt het vasculaire netwerk (verergert couperose), zo komt er minder zuurstof naar de cellen en ontstaat er tevens een doffe, grauwe teint.

Beïnvloedbare factoren die couperose kunnen verergeren:

  • Roken
  • Te heet douchen/baden/stomen
  • Te scherpe kruiden eten
  • Alcohol
  • Hormoonveranderingen
  • Sauna
  • Zon
  • Te hard uitdrukken van verstopte poriën/ mee-eters

Couperose is goed te bestrijden

Een dunne, gevoelige huid kan gepaard gaan met diffuse roodheid en gesprongen adertjes. Naast een goede bescherming en verzorging heeft deze huid ook behoefte aan iets om de lekkende bloedvaten tegen te gaan.

PUUR Esthétique werkt met de speciaal hiervoor ontwikkelde High Colour Creams en Blue Mask van Alexander Fabelle!

  • High Colour Couperose Day/night Cream, deze crèmes zijn bedoeld als kuurbehandeling. Geleidelijk aan zal de rode gloed gaan afnemen. De huid wordt ook minder gevoelig voor koude en wind. De rode kleur verandert weer in een gezonde blos. Het gebruik van de crèmes kent geen nadelige bijverschijnselen. Door de toevoeging van collageen houden ze uw huid tevens soepel en zacht. 
  • Blue Mask, dit is een masker dat de bloedvaatjes herstelt en de huid tot rust brengt. Blue Mask bevat vitamine PP en zeer gezuiverde kamille. Het masker dient 5x per week, 20 minuten lang in een mesdikke laag op uw hele gezicht of alleen op de adertejs aangebracht te worden. Blue Mask is een crème masker en mag, als het uitkomt, uren blijven zitten. Na het verwijderen weer High Colour dag- of nachtcrème aanbrengen.

Verwijderen van couperose middels Coagulatie

Door middel van elektrocoagulatie verdwijnen deze vaatjes als sneeuw in de zon. Wij gebruiken bij deze behandeling een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brand. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is. Het beste is om na de behandeling niets aan de huid te doen.

Is een electrocoagulatie behandeling pijnlijk?

U voelt tijdens de behandeling een warm naaldje die de haarvaatjes dicht brand. Deze behandeling is vrijwel pijnloos. Bij de neusvleugels voelt u iets meer omdat daar meer zenuwtjes zitten, maar het verwijderen van couperose is zeker zeer goed te doen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om van mijn couperose af te komen?

Afhankelijk hoeveel haarvaatjes behandeld moeten worden, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen/te genezen. Wanneer u heel veel last heeft van couperose kunt u beter eerst voor een intakegesprek langskomen.

Wij adviseren u graag!

 

 

Behandeladvies couperose: