Donkere kringen en wallen

Donkere kringen en wallen ontstaan niet alleen door weinig nachtrust. Erfelijkheid, zon en het ouder worden spelen ook een rol.

Het verschil tussen een vochtwal en een vetwal

Wanneer heeft u last van een tijdelijke (vocht)wal  of een (vet)wal)? Als u een avondje te diep in het glaasje heeft gekeken en weinig nachtrust heeft gehad, staat u de volgende dag vaak met dikke wallen of kringen onder uw ogen op. Dit zijn vaak de tijdelijke vochtwallen.

Wanneer u elke dag last heeft van wallen onder uw ogen, dan is er vaak sprake van een vetwal. Wanneer u hierover twijfelt kunt u ook op de bank gaan liggen en iemand laten kijken of de wallen verdwenen zijn of dat ze er nog zitten. Als de wallen weg zijn, zijn het geen vetwallen maar vochtwallen. Zijn de wallen niet weg dan zijn het vetwallen.

Wat kan ik doen aan wallen en kringen onder mijn ogen?

  • Voldoende slaap nemen
  • IJsklontje onder de ogen leggen
  • Camouflage (het liefste 1 à 2 tinten lichter)
  • Afvoerende oogbehandeling ondergaan bij Puur Esthétique
  • Aanvullend oogproduct (serum) gebruiken ter voorkoming van donkere kringen en wallen gebruiken
  • Veel water drinken, zodat de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden

Bij vetwallen helpt uitsluitend een operatie van de plastische chirurg.

Gezwollen oogleden

Eet niet te veel zout eten en drink veel water of natuurlijke vochtafdrijvers, zoals looizuurvrije thee. Smeer geen dag of nachtcrème rondom uw ogen, maar gebruik hiervoor een speciale vochtafvoerende oogcrème.

Donkere kringen

Vaak hebben donkere kringen met een slechte doorbloeding te maken waardoor de afvalstoffen niet goed kunnen worden afgevoerd.

 

 

Behandeladvies donkere kringen/wallen: