Droge huid

Kenmerken droge huid

Heeft u het gevoel dat u de hele dag moet smeren, dat uw huid kriebelt, schilfert en er mat uitziet en trekkerig aanvoelt? Hoogstwaarschijnlijk heeft u dan een droge huid. Deze huid kenmerkt zich door hele fijne poriën, schilfers en heeft geen natuurlijke glans op het gelaat.

Hoe kan ik een droge huid voorkomen?

Door goede huidverzorgingsproducten te gebruiken, voor zowel uw gelaat als lichaam, zodat uw huid niet meer kriebelt, trekt of schilfert.

Heel vaak denken mensen dat ze een droge huid hebben, echter in de salon blijkt dat de huid niet droog is maar vochtarm. 
Door zelf in de winkel op onderzoek uit te gaan, komt u 9 van de 10 keer met een product thuis, die net niet helemaal het resultaat geeft dan werd beweerd.

Laat uw huid daarom eens analyseren door een schoonheidsspecialist. Zo weet u of een droge huid heeft , maar misschien heeft u wel een vochtarme of vette huid.

Welke huidverzorgingsproducten zijn goed als een droge huid behandeling?

Allereerst moet u geen producten op zeepbasis gebruiken. Deze producten drogen uw huid nog meer uit. Gebruik een mild product  zoals een reinigingsmilk en lotion (voor uw gezicht) en een douchegel die een neutrale pH-waarde (voor uw lichaam) heeft.
Daarnaast adviseren wij u een peeling te gebruiken om de schilfertjes van uw huid af te scrubben, waardoor de producten die u daarna aanbrengt nog beter en dieper door uw huid kunnen worden opgenomen.

Zowel de producten voor het gelaat als lichaam moeten niet alleen uit vochtinbrengende bestanddelen bestaan. Ze moeten daarnaast ook een voedende werking hebben, zodat uw huid beschermd wordt tegen weersinvloeden en weer snel in balans komt.

Kan mijn huid ook veranderen in een droge huid?

Wanneer we ouder worden kan onze huid zeker veranderen in een droge huid. Een vrouwelijke huid wordt dunner en droger door het verlies van het vrouwelijk hormoon: oestrogeen.

Er zijn ook veel mensen die hun huid als droog ervaren, maar toch een vette huid hebben. Ook hier geldt dat het gevoel soms droog is maar qua vetgehalte en poriegrootte de huid niet in het vakje van een droge huid horen. De huid is in plaats van droog: vochtarm en vet.

Wat gebeurt er als ik mijn droge huid niet goed verzorg?

Als uw huid erg droog en schilferig is en u gebruikt nooit een dag- of nachtcrème, dan kan uw huid zo intens droog worden dat deze allereerst erg gevoelig wordt en daarna zelfs in een huid met eczeemplekken kan veranderen. De huid kan op een gegeven moment niks meer verdragen.

 

 

Behandeladvies droge huid: