Geïrriteerde huid

Hoe ontstaat een geïrriteerde huid?

Een geïrriteerde huid kan ontstaan wanneer u een bepaald product heeft gebruikt (cosmetica, parfum, bodylotion, douchegel, shampoo etc.) waarop uw huid reageert. Soms ontstaat er een spontane reactie, maar de reactie kan ook ontstaan als u het product al jarenlang gebruikt.

 Kenmerken geïrriteerde huid:

  • Rode vlekken
  • Bultjes
  • Schilfers
  • Jeuk
  • Rode huid
  • Rode ogen
  • Branderige of schrale huid

Mensen gebruiken vaak een product die niet bij zijn/haar huidtype past. De huid wordt snel rood, is overgevoelig en raakt steeds geïrriteerder bij langdurig wisseling van producten. Een geïrriteerde huid kan overgaan in een allergische huid.

Wees hier voorzichtig mee, een product wat past bij uw type huid is van groot belang.

In onze huidverzorgingslijn hebben wij voor de geïrriteerde/allergische huid speciale producten die de huid kalmeert & versterkt, zodat uw huid weer snel in balans komt.

Wat kan ik doen om een geïrriteerde huid te voorkomen?

Door de stoffen waar u overgevoelig voor bent te vermijden. En goede thuisverzorgingsproducten te gebruiken die de huid kalmeren en niet activeren.

Kan een geïrriteerde huid erfelijk zijn?

Voor zover bekend is een geïrriteerde huid niet erfelijk. 

Wat voor producten kunt u bij een geïrriteerde huid beter niet gebruiken

Veel huiden reageren op minerale vetten (minerale oliën, paraffine, petroleum), lanoline (wolvet), parfum, kleurstoffen en conserveringsmiddelen (parabenen). Zo kan het uiteraard ook mogelijk zijn dat u een allergische reactie krijgt door metalen, pollen, antibiotica, voeding, natuurvezels, wasmiddelen, shampoos etc.

Graag adviseren wij uw huid met onze beste huidverzorgingslijn, zodat uw huid opnieuw gaat stralen! 

 

 

Behandeladvies geïrriteerde huid: