Spinnaevi

Wat is een spinnaevi?

Een spinnaevi is een klein rood plekje met kleine, uitstralende, spinvormige verwijde haarvaatjes. Deze kan aangeboren zijn, maar kan ook later ontstaan zijn door beschadiging. Een spinnetje kan ook ontstaan bij veel gebruik van alcohol, gekruid voedsel en zon.

Verwijderen van spinnaevi middels electrocoagulatie

Door middel van elektrocoagulatie verdwijnen deze vaatjes als sneeuw in de zon. Wij gebruiken bij deze behandeling een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brand. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is.

U voelt tijdens de behandeling een warm naaldje die de haarvaatjes dicht brand. Deze behandeling is vrijwel pijnloos. Bij de neusvleugels voelt u iets meer omdat daar meer zenuwtjes zitten, maar het verwijderen van spinnaevi is zeker zeer goed te doen.

Na de behandeling

Het beste is om na de behandeling niets aan de huid te doen. Afhankelijk hoeveel haarvaatjes verwijd zijn, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen/genezen. 

Nabehandeltip Spinnaevi

SPF 50 stick

 

 

Behandeladvies spinnaevi: